La Focaccia

A Buenas Migas la nostra especialitat és la focaccia i seguim la recepta original de l'antic forn del Carmine, utilitzant massa mare i respectant els temps tant de fermentació com per tradició. Això permet que els enzims de la massa mare transformin de manera natural el midó i es destrueixi l'àcid fític permetent una bona assimilació de nutrients com el calci i el ferro. Per aquest motiu hem de preparar el producte amb antelació i no podem fer-ho al moment.

La paraula focaccia ve de ‘focus’, que des del temps dels romans era un punt de trobada del poble.

Fins als temps moderns molt poca gent a les ciutats tenia un forn a casa. Per això s'aprofitava el forn comú on el forner obrava perquè les mestresses de casa cuinessin el pa. Mentre el forn estava fent la brasa, la llenya cremava a una temperatura molt alta i el més important, el forner no cobrava. Tant la focaccia com la pizza van ser pensats per aprofitar aquest avantatge, per això les masses són planes, per evitar que es cremin amb la calor del foc. 

La diferència entre la focaccia i la pizza resideix principalment en la fermentació, ja que la pizza acaba la seva fermentació en el forn, mentre que la focaccia fermenta fora del forn durant almenys 4 hores. La pizza està pensada per menjar-la de seguida, mentre que la focaccia es manté en bones condicions tot el dia. Per aquesta raó la focaccia sempre ha estat una gran favorita per als pescadors genovesos quan van a pescar.

El més comu a Gènova és prendre un tros de focaccia amb un cappuccino o un vi bianco amaro.

 

ToTs tenIm ELS nOstrEs hEroIs

Des dels inicis, la Clare, la nostra co-fundadora, ha afegit receptes de postres típiques d'Anglaterra, d'on és originària. Aquestes, com altres receptes, tenien molta història.

Des de la part anglesa encara seguim la nostre gurú Grandma Hilda (l'àvia de la Clare) per l'Apple Crumble, la Xocolata Bomb i el Carrot Cake. A la Rachel de Cornwall devem el nostre Flapjack i Scone.

Per la branca italiana, heretem les receptes de la nonna Liccia (l'àvia d’en Patrick era del nord) de la Pasqualina i les Melanzane alla Parmigiana (esbergínies a la parmesana).

La Caterina, de 12 anys, ens ha cedit la recepta que es passa de generació en generació del Salame dolce. La Nadya, la nostra amiga genovesa, ha ajudat moltíssim per quadrar les receptes també.

Algunes receptes s'han pegat per assimilació, com la focaccia de Botifarra. Es va fer afegint la salsitxa catalana sobre una Fügassa de Çiôula (focaccia amb ceba, en antic genovés.)

Cada any provem unes 150 receptes per a uns 10 llançaments en tenda.

 

nus pEr a tU

El que ens mou és molt senzill. Volem que tots els nostres clients gaudeixin de productes sans i fets com a casa. Amb aquesta idea en ment, evitem conservants, colorants, estabilitzants i altres coses rares. Ens neguem a congelar o tractar industrialment els productes.

No tenim ni secrets ni res a amagar, per aquest motiu si t'agrada un producte de Buenas Migas, pots demanar la recepta i te la donarem amb molt de gust.

Volem que puguis comprovar personalment el nostre compromís i que puguis fer els productes de Buenas Migas a casa. 

 

El gran GUST PeR las peTITEs cosEs

Hem vist a molts proveïdors i grans empreses però al final hem decidit començar des de zero amb tots els nostres productes. La nostra focaccia i postres, pa, brioixeria, pasta, amaniments, sucs, batuts… en fi, absolutament tot ho fem a casa. Utilitzem farina, sucre, cacau, mantega, oli d'oliva, tot d'alta qualitat. Ens dóna una mica de por començar des de mixtes preparats o comprar productes prefabricats, ja que no els podem explicar bé als nostres clients. I ens agrada poder-los mirar als ulls quan li venem un producte.

Creiem que les coses petites són les millors.

No somos una Franquicia

Muchas gracias por vuestro interés y mails pero, no franquiciamos. Quizás, porque lo que explicamos arriba y las franquicias, no hacen Buenas Migas.